zondag, 6. december 2009 - 22:19

Gemeente benoemt nieuwe bestuursleden Gelredome

Arnhem

Mevrouw A. Laarman uit Arnhem en de heer H. Huijsmans uit Mook zijn per 1 december benoemd tot nieuwe bestuursleden van de Stichting Gelredome. Zij bezetten de twee plaatsen in het bestuur, die aan de gemeente Arnhem zijn toegewezen.

Ze zijn de opvolgers van de twee huidige bestuurders die eervol ontslag hebben gekregen. Met de benoeming komt een eind aan een geschil over de samenstelling van het stichtingsbestuur.

In het reddingsplan 2003 voor Gelredome en Vitesse is bepaald, dat de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem elk twee bestuursleden bij de stichting Gelredome zouden benoemen. De stichting bezit de aandelen van de NV Gelredome.

De gemeente Arnhem heeft het stadion, dat zij bij de reddingsoperatie in 2003 kocht, naderhand verkocht aan Eurocommerce. De benoeming van twee bestuursleden door de gemeente in overleg met Eurocommerce stuitte op bezwaar van de twee andere bestuursleden. Er is in 2008 een statutenwijziging doorgevoerd door het toenmalige stichtingsbestuur, waardoor de bestuursleden namens de gemeente hun plaats kwijtraakten.

De rechter heeft eind 2008 uitgesproken, dat de wijziging van de statuten niet rechtmatig was én dat Eurocommerce geen deel had mogen hebben in de benoeming van bestuursleden. De gemeente heeft nu de toen benoemde bestuursleden eervol ontslagen en de twee nieuwe bestuursleden benoemd.
Provincie:
Tag(s):