donderdag, 3. september 2009 - 13:29

Gemeente Eemsmond zoekt vrijwillige 'slachtoffers'

Eemsmond

De gemeente Eemsmond zoekt honderd vrijwillige ‘slachtoffers’ voor een grootschalige rampoefening op woensdagmiddag 7 oktober. De oefening speelt zich af in Warffum en Uithuizen. Na een brand in De Roakeldaishal in Warffum moeten bezoekers in allerijl opgevangen en verzorgd worden.

De gemeente Eemsmond en de Hulpverleningsdienst Groningen (HVD) zijn verantwoordelijk voor de organisatie van deze oefening. Daarnaast is het Nederlandse Rode Kruis aanwezig om ‘slachtoffers’ op te vangen en te verzorgen.

Het accent van de rampoefening ligt op het opvangen en verzorgen van bezoekers en mensen die in het ‘rampgebied’ wonen of daar op dat moment zijn en het registreren van slachtoffers. Om de situatie zo realistisch mogelijk te maken, zijn ruim honderd vrijwilligers nodig. Tijdens de oefening wordt goed voor de inwendige mens gezorgd.

De oefening vindt plaats op woensdagmiddag 7 oktober en start en eindigt op de locatie CBS De Rank aan de A.G. Bellstraat in Warffum. Iedereen die deel wil nemen aan de oefening, kan zich vóór 16 september aanmelden als vrijwilliger. Ook scholen en verenigingen zijn van harte welkom. Mensen kunnen zich aanmelden bij de gemeente Eemsmond via telefoonnummer (0595) 43 75 49 of per e-mail: e.nijholt@eemsmond.nl. Vermeld naam, volledig adres, leeftijd, telefoonnummer en eventuele bijzonderheden (handicap, medicijngebruik en dergelijke). Aangemelde vrijwilligers ontvangen begin oktober een brief van de gemeente met meer informatie.
Provincie:
Tag(s):