donderdag, 29. oktober 2009 - 16:04

Gemeente Hengelo waarborgt hulp bij het huishouden

Hengelo

De gemeente Hengelo heeft donderdag de contracten getekend met de zorgaanbieders voor hulp bij het huishouden. De gemeente is blij dat alle inwoners die nu hulp bij het huishouden krijgen, daar ook in de toekomst op kunnen rekenen. Alle cliënten ontvangen begin volgende week een brief waarin zij kunnen aangeven voor welke zorgaanbieder zij kiezen.

Vanaf 1 januari 2010 verandert de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Zorgaanbieders mogen dan alleen nog alfahulpen blijven inzetten die in loondienst zijn. De indicaties veranderen niet door de wetswijziging. De clienten blijven hulp bij het huishouden ontvangen.

Daarom moeten de cliënten kiezen hoe ze voortaan de hulp bij het huishouden willen ontvangen. Er zijn twee mogelijkheden:
· Mensen laten hun hulp bij het huishouden regelen door de gemeente. De gemeente maakt daarover afspraken met de thuiszorgorganisaties.
· Mensen regelen hun hulp bij het huishouden zelf. Ze krijgen een bedrag van de gemeente, een persoongebonden budget (pgb). Met dit bedrag kopen zij zelf de hulp in.

In ieder geval streeft de gemeente Hengelo ernaar om zoveel mogelijk mensen hun vaste hulp te laten houden.
Provincie:
Tag(s):