donderdag, 27. augustus 2009 - 20:56

Gemeente is belangrijke stukken Noord-Zuidlijn kwijt

Amsterdam

De gemeente is een groot aantal belangrijke stukken kwijt uit het Noord/Zuidlijndossier. Dit hebben bronnen aan AT5 laten weten.

Het gaat om verslagen van vergaderingen waarin belangrijke beslissingen werden genomen over de metrolijn. Deze verslagen zijn al enige tijd onvindbaar, terwijl op dit moment een raadsenquêtecommissie onderzoekt waarom het zo fout ging bij de aanleg van de Noord-Zuidlijn.

Nu de commissie maanden na de start van het onderzoek de stukken nog steeds niet compleet heeft, wordt de waarheidsvinding bemoeilijkt en loopt het onderzoek vertraging op.

Aanvankelijk was het de bedoeling om de rapportage van het onderzoek vóór het zomerreces in de raad te bespreken, maar dat bleek al snel niet haalbaar. De openbare verhoren door de commissie zullen vanaf 14 september beginnen.

Verantwoordelijk wethouder Hans Gerson en commissievoorzitter Maurice Limmen wilden tegenover AT5 niet op het nieuws reageren.

In een reactie op de vermissing van deze belangrijke verslagen liet Hans Engels, hoogleraar staatsrecht, AT5 weten dat het bij wet verplicht is om zulke belangrijke stukken goed te bewaren.
Provincie:
Tag(s):