woensdag, 29. juli 2009 - 19:59

Gemeente kent recordaantal RegelRecht-strippenkaarten toe

Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn heeft sinds 1 maart van dit jaar al meer RegelRecht-strippenkaarten verstrekt dan in heel 2008. Ruim 10.600 exemplaren zijn in de afgelopen vijf maanden toegekend aan alleenstaanden, gezinnen en ouderen.

Een toename van ruim 10 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De gemeente verwacht dit jaar circa 12.000 strippenkaarten uit te reiken.

De strippenkaart van RegelRecht is in 2001 door de gemeente Apeldoorn in het leven geroepen om inwoners met een laag inkomen een financieel voordeel te bieden. Sinds vorig jaar zijn er twee soorten strippenkaarten. De grote strippenkaart met 24 strippen heeft een waarde van
€ 60 en de kleine met 12 strippen heeft een waarde van € 30. De inwoners met een gezinsinkomen tot 112,5% van de bijstandsnorm hebben recht op de grote strippenkaart. Ligt het gezinsinkomen onder de 125% van de bijstandsnorm, dan hebben mensen recht op de kleine kaart.

Ruim 90 procent van alle RegelRecht-gebruikers ontvangt de grote strippenkaart. De gemeente verwacht dat het aandeel kleine strippenkaarten dit jaar toeneemt. Deze nieuwe mogelijkheid voor de inkomensgroep tot 125% van de bijstandsnorm bestaat sinds vorig jaar en is nog relatief onbekend. Door de eenmalige kersttoelage van € 50 eind vorig jaar heeft de gemeente Apeldoorn een groot aantal nieuw klanten leren kennen in deze inkomensgroep tot 125% van de bijstandsnorm. Deze nieuwe klanten hebben ook allemaal recht op in ieder geval de kleine RegelRecht-strippenkaart.

De strippen zijn te besteden bij 88 Apeldoornse winkels en organisatie/instellingen, die allemaal aantrekkelijke kortingen bieden. De Stentor is het meest populair onder de gebruikers van de strippenkaart. Een jaarabonnement op de regionale krant kost bij besteding van alle 24 strippen slechts € 47,00. Daarnaast wordt de strippenkaart vaak ingezet voor korting op de toegangskaartjes voor familiepretpark Koningin Juliana Toren en de Apenheul. Verder zijn de winkels Broeken Binkie, sportshop Walter van den Belt en zwembad De Sprenkelaar populair onder de gebruikers. Een nieuwe deelnemer dit jaar is AGOVV, die flinke kortingen geeft op de prijs van een seizoenkaart.

Inwoners die in aanmerking willen komen voor de RegelRechtstrippenkaart kunnen zich nog tot het eind van dit jaar melden bij het Activerium, Deventerstraat 46 in Apeldoorn.

Alle kaarten die in 2009 verstrekt zijn, zijn nog geldig tot 1 maart 2010. Meer informatie op www.apeldoorn.nl/regelrecht.
Provincie:
Tag(s):