maandag, 2. november 2009 - 22:57

Gemeente Stein wil snel noodvoorzieningen

Stein

De gemeente Stein gaat noodvoorzieningen realiseren voor de ondernemers die gedupeerd zijn door de brand in het winkelcentrum. Deze noodvoorzieningen komen aan het ‘Omphaliusplein’. Dit plein ligt tegenover het afgebrande winkelcentrum. Dit heeft de gemeente maandag bekend gemaakt.

Volgens burgemeester Barske is het zowel voor de getroffen ondernemers als voor inwoners van essentieel belang dat er zo snel mogelijk noodvoorzieningen komen. Door keuze voor het ‘Omphaliusplein’ komt het college tegemoet aan de wens van ondernemers en inwoners van Stein om de noodvoorzieningen zo centraal mogelijk (nabij het verwoeste winkelcentrum) te realiseren.

De politie heeft maandagmiddag het terrein officieel weer overgedragen aan de gemeente. Dit betekent dat de politie niet langer de beveiliging binnen de hekken op zich zal nemen, maar wel regelmatig gaat surveilleren rondom het terrein. Particuliere beveiligers van met name de banken en Hertogsland B.V. nemen de beveiliging binnen de hekken dan over. Het terrein is verboden gebied, zo meldt de gemeente.

Vanwege de brand, die het winkelhart van Stein volledig verwoestte, heeft het college besloten de woensdagmarkt te verplaatsen naar het Van Heldenplein in Nieuwdorp. De kermis wordt verplaatst naar de parkeerplaats van het zwembad, het terrein achter CJS en de bezoekers-parkeerplaats van het gemeentehuis.
Provincie:
Tag(s):