maandag, 16. november 2009 - 12:35

Gemeente Utrecht start vaccinatie Nieuwe Influenza A:

Utrecht

Op maandag 23 november start de GG&GD Utrecht met de eerste vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A (Mexicaanse griep) voor kinderen vanaf 6 maanden tot en met 4 jaar en huisgenoten van baby's tot 6 maanden uit Utrecht.

Deze vaccinatie vindt plaats in de Jaarbeurs Utrecht en in Sporthal De Paperclip, Leidsche Rijn. GG&GD Utrecht nodigt ongeveer 29.000 kinderen en huisgenoten uit.

Reden voor vaccinatie van de jonge kinderen is dat zij meer kans hebben om griep op te lopen. Daarom komen bij deze leeftijdsgroep vaker gezondheidsproblemen voor ten gevolge van Nieuwe Influenza A. Wanneer kinderen uit deze groep complicaties krijgen en in het ziekenhuis beademd moeten worden, kunnen zij blijvende lichamelijke schade oplopen. Minister Klink wil deze groep kinderen zoveel mogelijk beschermen door hen vaccinatie aan te bieden.
Kinderen tot en met vijf maanden krijgen de vaccinatie niet aangeboden. Om hen toch zo goed mogelijk te beschermen, mogen huisgenoten zich laten vaccineren. Dit om te voorkomen dat zij het kind besmetten.

Twee prikken

De gehele vaccinatie bestaat uit twee prikken, met een tussentijd van minimaal 21 dagen. De eerste vaccinatie vindt plaats van 23 tot en met 25 november. De tweede vaccinatie vindt plaats van 15 tot en met 17 december.

De ouders/verzorgers ontvangen hiervoor in de week van 16 november een uitnodiging met oproepkaarten en oproepschema. In dit oproepschema staat waar, wanneer en hoe laat ze worden verwacht. De indeling is op basis van postcode. Op de website www.utrecht.nl/gggd staat het oproepschema.

De locaties zijn geopend van 8.00 uur ’s ochtends tot 20.00 uur ’s avonds. Om te voorkomen dat lange wachtrijen ontstaan is iedereen opgeroepen op een bepaald tijdstip. GG&GD Utrecht verzoekt iedereen om op de tijd te komen die in de oproepbrief staat.

Tijdens de prikdagen, 23 tot en met 25 november en 15 tot en met 17 december, zijn er afwijkende openingstijden voor tuberculosebestrijding, reizigersvaccinatie, jeugdgezondheidszorg en maatschappelijke gezondheidsbevordering en –zorg. Zie voor meer informatie www.utrecht.nl/gggd.
Provincie:
Tag(s):