donderdag, 30. juli 2009 - 12:07

Gemeenteraadslid Collewijn in finale CAPawards

Marum

Raadslid van de gemeente Marum, Col Collewijn, is een van de negen finalisten die strijden om een CAPaward. Op vrijdag 28 augustus 2009 is hij in het live TROS-programma ‘Aan talent geen gebrek: uitreiking CAPawards 2009’ te zien op Nederland 1 om 21.25 uur. Col maakt kans op de Capaward in de categorie ‘Carrière’.

Vorig jaar werden de CAPawards voor het eerst uitgereikt. CAPaward staat voor handiCAP en CAPability (geschiktheid/bekwaamheid). Doel is het bevorderen van betrokkenheid in de samenleving en het werken aan een positieve beeldvorming van mensen met een fysieke beperking. Het programma laat zien dat mensen met een fysieke beperking verder gaan waar anderen stoppen.

Col Collewijn groeide op in de zaak van zijn vader: een rijwielhandel. Toen hij 8 jaar was reed hij met zijn fiets tegen een auto. De klap was zo intens dat hij daarna blind was. Col was zijn weg rond de rijwielhandel echter niet vergeten en ging gewoon door met wat hij leuk vond, ook al had hij geen zicht meer. Later als volwassen man maakte hij de grote wens van zijn ouders waar: hij bleef in het vak, ondanks zijn handicap.
Provincie:
Tag(s):