woensdag, 23. december 2009 - 12:46

Gemeentes filmen overlastlocaties tijdens de jaarwisseling

Vorig jaar hebben de gemeenten Achtkarspelen en Kollumerland c.a. voor het eerst gebruik gemaakt van cameratoezicht tijdens de jaarwisseling. Dit heeft goed uitgepakt. Dit jaar zullen er dan ook opnieuw camera’s op diverse hulpverlening- en toezichtvoertuigen worden geplaatst.

Nieuw is dat er niet alleen op oudejaarsdag en - avond gebruik wordt gemaakt van de camera’s maar ook in de hele week die hieraan voorafgaat. Behalve dat er op deze wijze een inventarisatie kan plaatsvinden, zullen eventuele overlastgevers of vandalen op de camera worden vastgelegd.

In ieder geval zal het cameratoezicht op oudejaarsdag in worden gezet op de bekende overlastlocaties van vorig jaar. Het gaat hierbij ’s ochtends bijvoorbeeld om het terrein aan de Rooilijn in Surhuisterveen en in de vooravond om enkele straten in Kootstertille en Drogeham.

Behalve dat er sprake is van mobiel cameratoezicht tijdens en voor de jaarwisseling zal er in en rondom de feesttent op het Torenplein in Surhuisterveen sprake zijn van permanent cameratoezicht.
Provincie:
Tag(s):