woensdag, 2. december 2009 - 13:18

Gerbrandytoren voor de 13e keer 'Grootste Kerstboom ter wereld'

De Gerbrandytoren in IJsselstein (366 meter hoog) wordt op vrijdag 11 december wederom omgetoverd tot 'de grootste kerstboom ter wereld'. NOVEC is verheugd dat stichting Kerstboom voldoende geld bijeen heeft weten te brengen. NOVEC is eigenaar van de mast en tevens naast Volker Wessels hoofdsponsor van de 'kerstboom'.

Absoluut nieuw dit jaar is dat een deel van de benodigde stroom opgewekt zal worden door de hiervoor speciaal in de mast geplaatste windmolen, de donQi Urban Windmill. De windmolen wordt met behulp van Volker Wessels naar het dak van de VIP-room op 100 meter hoogte gehesen. Naar verwachting zal de windmolen 20-40% van de benodigde stroom genereren.

De kerstboom zal op 11 december rond 19.30 uur worden ontstoken. De lampjes blijven tot 6 januari 2010 branden.

De kerstboom gaat dit jaar al weer voor de dertiende keer aan. De eerste keer was in 1992. Het evenement krijgt elk jaar nationaal en internationaal veel publiciteit. De verlichting is tot in de wijde omtrek van IJsselstein te zien. Honderdduizenden automobilisten genieten iedere keer van het licht in de donkere dagen rond de jaarwisseling.
Provincie:
Tag(s):