donderdag, 3. september 2009 - 9:34

Gerda Oskam lijsttrekker D66

Utrecht

Op een druk bezochte ledenvergadering werd D66-fractievoorzitter Gerda Oskam als lijsttrekker gekozen voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Zij versloeg in een schriftelijk stemming de andere kandidaat Xander van Asperen. In haar toespraak na de uitslag, sprak Oskam de ledenvergadering toe: “Het is tijd voor goed bestuur, het is tijd voor D66!”

Oskam is sinds 2006 lid van de Utrechtse gemeenteraad. Begin 2008 nam zij het stokje over van Alice van Rooij als fractievoorzitter. Voorzitter van de afdeling Utrecht van D66, Jeroen Kreijkamp is tevreden met de keuze voor Oskam als lijsttrekker: “Met Gerda krijgt D66 zich een betrouwbare, duidelijke, energieke en betrokken lijsttrekker die herkenbaar is voor alle inwoners en ondernemers van Utrecht.

Als fractievoorzitter heeft zij bewezen dat D66 de partij is die de toekomst heeft, ook in Utrecht. D66 gaat voor transparante, onderscheidende en creatieve politiek, waarbij wij vertrouwen op de eigen kracht van mensen. D66 gaat voor een stad waar iedereen zich veilig en vrij voelt om te zijn wie hij/zij is, waar iedereen zich kan ontplooien. De ambitie is dan ook zeker een verdubbeling van het huidige zetelaantal (3) in de raad!”
Provincie:
Tag(s):