maandag, 14. december 2009 - 19:25

Gevaarlijk rijgedrag en verzet bij aanhouding

Amersfoort

De politie heeft in de nacht van zondag 13 op maandag 14 december een 21-jarige man uit Amsterdam aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag en het negeren van een bevel van de politie.

Agenten reden die nacht over de Ringweg Kruiskamp toen zij een automobilist zagen rijden met twee inzittenden die zij wilden controleren. Hierop gaven zij de automobilist op de Hokerweg een stopteken. In eerste instantie stopte de automobilist, maar niet veel later reed hij met hoge snelheid weg. Agenten zetten de achtervolging in en lieten de bestuurder weten dat hij was aangehouden. De verdachte verzette zich hevig en agenten waren genoodzaakt een nekklem te gebruiken om hem onder controle te houden. De bestuurder kon toch nog ontkomen, daarop zijn agenten hem achterna gegaan en hebben hem alsnog een nekklem aangelegd. De twee andere inzittenden van de auto waren tijdens het in bedwang houden van de 21-jarige man gevlucht.

De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Ook tijdens zijn insluiting pleegde hij verzet en poogde hij een van de agenten een kopstookt en twee vuistslagen te geven. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):