donderdag, 24. september 2009 - 20:44

Gevaarlijke situatie bij Eelder appartementencomplex

Eelde

Door de buitendienstmedewerkers Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Tynaarlo is donderdag geconstateerd dat er twijfel bestaat over de constructie van de gemetselde balkons van ‘Le Village’ in Eelde. Het gaat om twee balkons die overhellen en dreigen te gaan scheuren. Gemeente Tynaarlo plaatst daarom vanmiddag palen (stempels) onder de betreffende balkons.

“Wij hebben uit voorzorg de direct belanghebbenden dringend verzocht geen gebruik te maken van hun balkon en de bewoners op de begane grond verzocht geen gebruik te maken van hun terras/tuin.

Op dit moment laten we onderzoeken in welke mate de balkons voldoen aan de gestelde veiligheidseisen en constructie-eisen. Na de uitkomsten van dit onderzoek treden we in overleg met de eigenaren van de woningen en de aannemer die ‘Le Village’ heeft gebouwd om weer een veilige situatie te realiseren” aldus een woordvoerder van de gemeente.

De situatie bij de twee balkons in ‘Le Village’ te Eelde is voor de gemeente Tynaarlo aanleiding opnieuw te kijken naar de balkons in de gemeente. De gemeente zal zich hierbij met name richten op de balkons met een vergelijkbare zware constructie of gemetselde muren en de grote balkons.
Provincie:
Tag(s):