vrijdag, 4. december 2009 - 10:22

Gevluchte mensenhandelaar opgespoord in Duisburg

Het Team Executie Strafvonnissen heeft een 33-jarige Bulgaarse man opgespoord die op 25 oktober niet was teruggekeerd van weekendverlof. De man was veroordeeld voor mensenhandel tot een gevangenisstraf van 4 jaar met aftrek van voorarrest. Hij is afgelopen nacht op verzoek van Nederland door de Duitse politie aangehouden in Duisburg. De overleveringsprocedure is in gang gezet.

De man werd op 16 juli 2009 door de rechtbank Leeuwarden veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. Dit vonnis is onherroepelijk. Op vrijdag 23 oktober j.l. werd hem weekendverlof verleend, waarvan hij op zondag 25 oktober diende terug te keren. Toen hij hieraan niet voldeed, is het Team Executie Strafvonnissen (TES) ingeschakeld, dat de man na uitgebreid internationaal onderzoek heeft opgespoord.

Dit team maakt onderdeel uit van de Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland (BRNON) en opereert onder leiding van het Openbaar Ministerie Zwolle-Lelystad.
TES spoort veroordeelden op die voortvluchtig zijn. Hierbij maakt het TES gebruik van een verruiming van de wet, die het sinds 2005 ook mogelijk maakt om bijzondere opsporingsmethoden in te zetten bij het opsporen van veroordeelden.
Provincie:
Tag(s):