vrijdag, 6. november 2009 - 20:21

Gewelddadige dief aangehouden dankzij tips

Amsterdam

De politie heeft een 36-jarige Amsterdammer aangehouden die verdacht wordt van diefstal bij een bedrijf, waarbij een beveiligingsmedewerker door messteken gewond is geraakt.

De verdachte werd dinsdag 3 november 2009 in de vroege ochtend in een woning in Amsterdam aangehouden, nadat er op een uitzending van het programma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland meerdere tips waren binnengekomen.

Op woensdagavond 30 september wist een dief uit een computerbedrijf aan de Naritaweg, vlakbij bij Station Sloterdijk, een laptop en andere spullen te ontvreemden. Tijdens zijn vlucht werd hij achtervolgd door een medewerker van het bedrijf en beveiligingspersoneel. Deze laatsten wisten te voorkomen dat de man op de tram stapte, maar de verdachte wist weer te ontkomen nadat hij een van de beveiligers met een mes in zijn been stak. Ondanks een directe zoekactie in de omgeving, waarbij tevens een speurhond werd ingezet, was de man niet meer vindbaar.

Dankzij opsporingsberichtgeving in het programma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland, waarbij beelden van de dader werden vertoond, en de daarop binnengekomen tips, heeft de politie hem eerder deze week alsnog aan kunnen houden. De verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de
rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):