donderdag, 31. december 2009 - 13:39

Gewonden en ravage na aanrijding ambulance en vrachtauto’s

Goutum

Bij een aanrijding tussen een ambulance en drie vrachtwagens is woensdag een ravage ontstaan op de N31 (Hendrik Algraweg) nabij Goutum.

Vermoedelijk haalde de ambulance vanuit de richting Newtonweg een vrachtwagen in. Deze ambulance werd bestuurd door een 54-jarige man uit Leeuwarden. Hij was daarbij in het gezelschap van een 49-jarige ambulanceverpleegkundige uit Stiens. Tijdens de inhaalmanoeuvre moest de vrachtwagen die werd ingehaald uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Deze kwam op de zijkant in de berm tot stilstand. De 26-jarige bestuurder uit Harlingen raakte hierbij bekneld.

Vervolgens kwam een tegemoetkomende vrachtwagen in aanraking met de ambulance en reed de berm in en schaarde. Daarna kwam de ambulance frontaal tegen een andere tegemoetkomende vrachtwagen tot stilstand. De ambulancechauffeur raakte daarbij ernstig gewond en werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

De ambulanceverpleegkundige raakte licht gewond en kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. De beknelde vrachtwagenchauffeur kon na circa anderhalf uur uit zijn benaderde positie worden bevrijd uit zijn voertuig. Met vermoedelijk een been en een polsfractuur werd hij per ambulance overgebracht naar het MCL.

In de betrokken ambulance lag geen patiënt en was enkel bemand door het personeel. Bureau Verkeersongevalsanalyse heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.
Provincie:
Tag(s):