woensdag, 4. november 2009 - 9:45

Gezin naar ziekenhuis met koolmonoxidevergiftiging

Amsterdam

Een gezin in de Amsterdamse Riouwstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag overvallen door koolmonoxide. Alle gezinsleden, twee volwassenen en vier kinderen waaronder een baby, zijn overgebracht naar een ziekenhuis.

Het gezin belde dinsdagavond de huisarts omdat ze last hadden van misselijkheid en sufheid. De huisarts bracht een huisbezoek en vermoedde koolmonoxidevergiftiging. Hierop waarschuwde zij de brandweer en de ambulancedienst. Metingen van de brandweer wezen een hoge concentratie van het levensgevaarlijke gas uit.

De gezinsleden hadden een dusdanige koolmonoxidevergiftiging opgelopen dat zij allemaal naar het ziekenhuis moesten. Eén van de gezinsleden moest door de brandweer met een laddervoertuig uit de woning worden gehaald. De huisarts en haar chauffeur liepen een lichte koolmonoxidevergiftiging op.

Onderzoek wees uit dat een slecht functionerende cv-ketel de oorzaak was. Het gezin mag de cv-ketel niet meer gebruiken totdat deze is gerepareerd door een erkend installateur.
Provincie:
Tag(s):