woensdag, 1. april 2009 - 22:06

Gezochte Utrechtenaar in Maastricht gearresteerd

Maastricht

In Maastricht is dinsdagavond een 22-jarige man uit Utrecht aangehouden als verdachte van een schietpartij in Utrecht op 12 februari van dit jaar. 
De man werd tijdens een controle staande gehouden en bij verificatie van zijn personalia bleek dat hij gesignaleerd stond voor die schietpartij, zo meldt de politie Limburg-Zuid. De verdachte werd direct aangehouden en is inmiddels overgebracht naar Utrecht.



Op 12 februari omstreeks 02.20 uur kreeg de politie in Utrecht de melding dat er geschoten was in een horecagelegenheid aan de Amsterdamsestraatweg. Agenten gingen direct ter plaatse en hier werden negen personen aangehouden. Omdat het onduidelijk was of er nog gewapende personen binnen waren, werd het Arrestatieteam opgeroepen. Het Arrestatieteam ging de horecagelegenheid binnen en hier werden nog eens vier personen aangehouden. Alle verdachten, in de leeftijd van 16 tot 29 jaar uit Utrecht, konden na verhoor het bureau weer verlaten. In de gelegenheid werden geen gewonde personen aangetroffen. Een aantal uren later kwam een 24-jarige man uit Utrecht zich melden aan het politiebureau om aan te gegeven dat hij beschoten was door een bekende van hem. De man had een schotwond in zijn been. Hij deed aangifte en de politie startte een onderzoek. Dit leidde naar de 22-jarige man uit Utrecht, die inmiddels gevlucht was en gisteravond in Maastricht tegen de lamp liep. 
De 22-jarige Utrechtenaar stond nationaal en internationaal gesignaleerd.
Provincie:
Tag(s):