donderdag, 16. juli 2009 - 20:21

GGD organiseert romantische ballontocht in reuzencondoom

Nijmegen

Bezoekers en wandelaars die tijdens de Vierdaagse 'de ware' hebben gevonden, maken kans op een romantische ballontocht op (roze) woensdag 22 juli. De prijsvraag is een initiatief van de GGD Regio Nijmegen, die daarvoor de reuzencondoom-ballon beschikbaar stelt.

Ook mensen zonder geliefde kunnen zich opgeven; voor de winnaar wordt een blind date geregeld.

'Heb jij tijdens de zomerfeesten de ware gevonden? Kom dan naar de stand van de GGD en betreed het pad der liefde.' Zo luidt de oproep van het SOA-team van de GGD aan het Vierdaagsepubliek. Bezoekers en wandelaars kunnen zich op roze woensdag vóór 17.00 uur bij de GGD-stand aan Klein Mariënburg (achter de LUX) opgeven voor een romantische ballontocht voor twee. Het winnende duo wordt om 17.00 uur gebeld over de vertrektijd en -locatie van de ballon. De ballon zal nog diezelfde avond de lucht ingaan.

De GGD neemt deel aan de roze woensdag met als doel om de MSM-doelgroep (mannen die seks hebben met mannen), maar ook jongeren in het algemeen, kennis te laten maken met de SOA- en seksualiteitshulpverlening (Sense) van de GGD. De standbemanning deelt de nodige tips en tricks uit en er zijn faciliteiten om een gratis anonieme SOA-test te laten doen.

Om veilig-vrijgedrag te bevorderen kregen jongeren al geruime tijd de mogelijkheid om bij de GGD tijdens het SOA-spreekuur hun vragen te stellen over seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA). Met de toevoeging van Sense-dienstverlening hoeven zij hun vragen niet meer te beperken tot alleen vragen over SOA. Het Sense-team is er speciaal op gericht om vragen te beantwoorden over seksualiteit in brede zin. De aandacht richt zich daarbij op onderwerpen als: seksueel geweld, grenzen stellen, pijn tijdens het vrijen en homoseksualiteit. Daarnaast kunnen medewerkers recepten uitschrijven voor de pil en verwijzen zij, indien nodig, door naar andere hulpverleners.
Provincie:
Tag(s):