woensdag, 2. december 2009 - 19:59

Girafje geboren tijdens China Festival of Lights

Emmen

In de nacht van 31 november op 1 december heeft giraffe Claire in de savannestal van Dierenpark Emmen haar zesde jong ter wereld gebracht. De bevalling verliep zonder problemen. Omdat een aanstaande giraffenmoeder blijft staan tijdens de bevalling, viel de babygiraffe van twee meter hoogte in het hooi. Gezond en wel staat ze inmiddels op haar benen.

Het girafje is een merrie en heeft de naam Nuru gekregen. Deze Afrikaanse naam betekent “Light” in het Swahili. Deze naam heeft Nuru natuurlijk te danken aan het feit dat ze geboren is tijdens het grootse China Festival of Lights, dat sinds 10 november in Dierenpark Emmen te zien is. “Dit is het tweede girafje dat tijdens het Chinese festival is geboren. Het festival brengt ons wat dat betreft echt voorspoed en geluk. Daar staat dit lichtspektakel uit China immers voor”, aldus Hans Bosma, algemeen directeur van Dierenpark Emmen.

De dierenverzorgers hebben er alle vertrouwen in dat het goed zal gaan met Claire en haar jong Nuru. Hoewel Claire haar eerste jongen niet toestond bij haar te drinken, was ze echter voor haar laatste twee jongen een voorbeeldige moeder. Daarom is er goede hoop, dat ook Nuru, zonder fles letterlijk en figuurlijk een grote meid wordt. De kudde giraffen in Emmen bestaat nu uit acht dieren.
Provincie:
Tag(s):