dinsdag, 28. juli 2009 - 19:23

GL wil duidelijke regels voor cosmetische chirurgie

Den Haag

Er moeten volgens GroenLinks duidelijke regels komen voor privéklinieken waar cosmetische chirurgie wordt verricht. Te vaak verschijnen er berichten over complicaties bij cosmetische ingrepen. Onlangs maakte een omstreden kliniek in Breda vijf maanden na sluiting door de Inspectie een doorstart onder een andere naam.

GroenLinks Kamerlid Jolande Sap wil opheldering en maatregelen. Allereerst moet vastgelegd gaan worden welke artsen in deze klinieken ingrepen mogen uitvoeren. Dat staat nu namelijk niet vast: elke basisarts mag in dergelijke klinieken cosmetische ingrepen uitvoeren, terwijl zij daar niet direct voor opgeleid zijn.

Ook vindt GroenLinks dat patiënten recht hebben op goede voorlichting, ook over de behandelend artsen. Zij moeten erop kunnen vertrouwen dat zij door kundige professionals behandeld worden, die opgeleid zijn voor hetgeen zij doen. Een patiënt moet er daarbij vanuit kunnen gaan dat in de privékliniek de dezelfde kwaliteit van zorg en veiligheid wordt geboden als in een regulier ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):