vrijdag, 18. december 2009 - 9:22

Glijpartijen in de Bollenstreek

Noordwijk

Op Donderdagavond 17 December is het na en droge dag weer volop gaan sneeuwen in de Bollenstreek. Om ongeveer half 8 in de avond vielen de eerste sneeuwvlokken en de wegen werden daarbij spekglad.

De strooiwagens hadden het druk met de hoofdwegen en de fietspaden om deze weer begaanbaar te maken. Toch kreeg de brandweer en politie van Noordwijkerhout en de duikers van Hillegom een melding van een voertuig te water aan de Menneweg in Noordwijkerhout. Door de gladheid had de bestuurder de macht over het stuur verloren en gleed de berm in en daarna in de sloot. Deze kwam verder met de schrik vrij zonder ernstige verwondingen.

Precies uur later kregen de collega`s van de brandweer Noordwijk, Rijnsburg en de duikers van Leiden eveneens de melding van een voertuig te water aan de Noordwijkerweg in Noordwijk. Weer rukte de hulpdiensten massaal uit in de barre weersomstandigheden en de slecht begaanbare wegen om hulp te bieden aan de personen uit het voertuig. Deze bleken bij aankomst van de politie al veilig en koud en de kant te zijn. Ook hier is het voertuig op een recht stuk weg van de weg geraakt en door de berm het water in gereden. Ook hier was de oorzaak de gladheid. De personen zijn onderzocht in de ambulance en bleken geen verwondingen te hebben.
Provincie:
Tag(s):