zaterdag, 18. juli 2009 - 20:09

'Goudverkopers' nu ook actief in Noord-Limburg

Well

Afgelopen woensdag zijn er op verschillende plekken in de regio wederom de zogenaamde nepgoudverkopers gesignaleerd. Opereerden deze mensen een tijdje terug hoofdzakelijk in het midden van de provincie, nu zijn ze dus ook al actief in het uiterste noorden van Limburg, meldt de politie Limburg-Noord.

Zo zijn de nepgoudverkopers gesignaleerd in onder andere Well en Wanssum en hebben ze op de A77, net over de grens met Brabant, een automobilist een groot geldbedrag afhandig weten te maken.

Vanaf januari (tot eind juni) telt Noord- en Midden-Limburg 200 incidenten waarbij de zogenaamde nepgoudverkopers actief zijn. In de meeste gevallen gaat het om groepjes Roemenen die bij de op- en afritten van de autosnelweg en bij tankstations aan de autosnelweg mensen aanspreken en geld vragen in ruil voor nepgoud. De aanpak varieert van een zielig verhaal over te weinig geld voor te tanken, het simuleren van een probleem op de afrit van de snelweg, tot het rechtstreeks aanbieden van nepgoud. De politie wil deze praktijken een halt toeroepen maar heeft daarbij de hulp van de weggebruikers nodig.

Zij adviseert de automobilisten om de confrontatie met deze goudverkopers te voorkomen en niet in gesprek of discussie te gaan met deze groeperingen. Daarnaast vraagt de politie om zo snel mogelijk gebeld te worden als er sprake is van deze praktijken. Ook het onthouden van een signalement en eventueel een kenteken en type auto kan essentiële informatie zijn. Het allerbelangrijkste is en blijft de eigen veiligheid van alle weggebruikers.
Provincie:
Tag(s):