woensdag, 2. december 2009 - 16:07

Grachtenfestival verdwijnt

Amsterdam

Vandaag heeft Alma Netten, directeur van het Grachtenfestival, bekend gemaakt dat directie en bestuur geen andere mogelijkheid meer zien dan het festival, na twaalf edities, op te heffen. Het is in deze periode van recessie niet gelukt vervanging te vinden voor de twee hoofdsponsors toen deze besloten te stoppen.De gemeente Amsterdam ondersteunt het festival jaarlijks met € 109.000 uit het kunstenbudget. Het budget van het Grachtenfestival bedroeg dit jaar 1.1 miljoen euro.

Het festival mocht zich altijd in een grote publieke belangstelling koesteren. Afgelopen jaar bezochten bijna 70.000 mensen de ruim 160 concerten. Vrijwel alle concerten waren uitverkocht. Daarmee was het festival het meest succesvolle klassieke muziekfestival van Nederland.


In binnen- en buitenland wordt het festival gezien als één van de belangrijkste visitekaartjes van de stad Amsterdam. Het is het enige festival dat een unieke verbinding legt tussen de karakteristieke grachten, de IJ-oevers, bijzondere architectuur en klassieke muziek.

Met het Grachtenfestival komt tegelijkertijd een einde aan het Kindergrachtenfestival en het Grachtenfestival Conservatorium Concours, dat jaarlijks in april werd gehouden en waarnaar alle Nederlandse conservatoria hun beste studenten afvaardigden. Dit concours werd georganiseerd in samenwerking met The Banff Centre, de prestigieuze muziekopleiding in Alberta, Canada.
Categorie:
Tag(s):