dinsdag, 27. oktober 2009 - 13:36

Gratis museumdag voor vierde keer groot succes

De vierde Gratis Museumdag in Gelderland op 24 oktober is, net als voorgaande jaren, een groot succes gebleken. Zo'n 33.000 kinderen en hun ouders bezochten één van de 69 deelnemende musea. Dat is ruim 10.000 bezoekers meer dan vorig jaar en dat leverde in sommige plaatsen overvolle musea en langere wachtrijen op.

In elk museum konden kinderen en hun ouders deelnemen aan activiteiten waarin de zintuigen centraal stonden. Bijvoorbeeld bodypainten in Nijmegen bij het Museum voor Anatomie en Pathologie. Of voelen hoe het is om een echte Viking te zijn in het Flipje en Streekmuseum in Tiel. In diverse musea kon van alles worden geroken, geproefd en gevoeld.

Het startsein voor het evenement werd zaterdagochtend gegeven door Gedeputeerde Annelies van der Kolk. In het Streekmuseum de Roode Tooren in Doesburg kreeg zij samen met Burgemeester Luesink en Marc Wingens van het Gelders Erfgoed een speciale rondleiding door de geschiedenis van het richterambt.

Ook een groot aantal Statenleden bracht een bezoek aan één van de deelnemende musea. Zij namen deel aan het programma door kinderen te helpen tijdens speurtochten, rondleidingen te geven en mee te doen aan allerlei activiteiten.

De Gratis Museumdag is een initiatief van de Provincie Gelderland. Doel van de dag is mensen die normaalgesproken niet zo snel naar een museum gaan aan te sporen om eens een bezoekje te brengen. Dit jaar werd de dag voor de vierde keer georganiseerd. Met succes: het bezoekersaantal overtrof de opkomst van voorgaande jaren met ruim 10.000 bezoekers.
Provincie:
Tag(s):