donderdag, 17. september 2009 - 22:01

Gratis parkeren in de binnenstad van Meppel

Meppel

Op zaterdag 19 september kunnen bezoekers van de Meppeler binnenstad hun auto gratis parkeren in het grootste deel van het centrum. De gemeente Meppel maakt dit gebaar naar de ondernemers en bewoners van Meppel in verband met de werkzaamheden in het kader van de Facelift voor het Centrum van Meppel.

Wethouder Ton Dohle: “Vanwege de werkzaamheden aan de riolering in de binnenstad kan het zijn dat winkeliers en parkeerplaatsen tijdelijk slechter te bereiken zijn. Door zaterdag 19 september vrij parkeren in te stellen, willen we bezoekers en winkeliers een beetje tegemoet komen. Meppel is en blijft natuurlijk een erg toegankelijke stad, dat willen we hiermee extra benadrukken”.

De parkeergarage van de Keyserstroom kan om technische redenen niet meedoen aan deze actie. Op alle overige parkeerterreinen en parkeerplaatsen is het vrij parkeren wel van kracht. Daarnaast geldt de actie alleen voor de parkeervakken voor betaald parkeren. De vakken voor vergunninghouders blijven gewoon beschikbaar voor de vergunninghouders.

De gemeente heeft samen met de Meppeler Handelsvereniging (MHV) gekozen voor het weekend van 19 en 20 september omdat dit weekend extra publiek naar de Meppeler binnenstad wordt gelokt voor ‘Meppel Culinair ’. Dit evenement vindt plaats op de Wheem. Meer informatie hierover is te vinden op www.meppelculinair.nl. Op 20 september is het koopzondag en zijn de winkels geopend van 13:00 — 17:00 uur. Zoals altijd kan er op zondag vrij geparkeerd worden.

De gemeente Meppel werkt hard om de historische binnenstad een aantrekkelijker uitstraling te geven. Een belangrijke start hiermee is gemaakt door het opknappen van de Prinsenbuurt. Dit werd in 2008 afgerond. Dit jaar is de gemeente verder gegaan met het aantrekkelijker maken van de binnenstad. Zo is de gemeente begonnen met het opknappen van de Hoofdstraat, het Kerkplein en de Grote en Kleine Oever. Eerst wordt in dit gebied de riolering vervangen en in 2010 volgt de nieuwe inrichting van de openbare ruimte. Op dit moment is de aannemer aan het werk in de buurt van de Weteringstraat.
Provincie:
Tag(s):