donderdag, 26. november 2009 - 10:45

Groene Sinterklaas deelt 'eerlijke' chocolade uit

Groningen

Burgemeester Rehwinkel van ‘Fairtrade Gemeente’ Groningen ontving Woensdag de Groene Sint op het Stadhuis. Met zijn bezoek aan Groningen vraagt de Groene Sint aandacht voor eerlijke chocoladeletters. De gemeente Groningen wil als Fairtrade Gemeente zich inspannen om het aandeel eerlijke letters bij ondernemers en consumenten te vergroten.

Volgend jaar hoopt de gemeente Groningen de landelijke intocht van Sinterklaas te mogen verzorgen. Een intocht van Sinterklaas in een rode mantel met een groen hart.

Oxfam Novib heeft de Nederlandse chocoladebranche onderzocht op het aandeel eerlijk geproduceerde cacao. Er is gebleken dat de gemiddelde Nederlander jaarlijks 5 kilo chocolade eet. De meeste cacao komt uit Ghana en de Ivoorkust, waar de 1,5 miljoen cacaoboeren onder slechte omstandigheden leven, vaak moeten ze hun kinderen mee laten werken.

Verkade verkoopt alleen nog maar eerlijke repen en letters. Mars en Cadbury zetten al stappen. Er is voldoende eerlijke cacao beschikbaar om alle chocoladeletters duurzaam te maken. Duurzaam geproduceerde letters met het Max Havelaar keurmerk zijn die van Verkade, Tony Chocolony en enkele letters van Albert Heijn.
Provincie:
Tag(s):