maandag, 30. november 2009 - 9:10

Groet aan uitgezonden militairen uit Utrecht

Utrecht

Enkele duizenden mensen hebben dit weekend in Utrecht voor de camera een kerstgroet uitgesproken voor hun dierbaren die tijdens de feestdagen zijn uitgezonden naar onder meer Afghanistan, Bosnië, Irak en Soedan.

De opnamen voor deze zogenoemde Missie Max vonden plaats in de Utrechtse Jaarbeurs.

Ook veel bekende Nederlanders staken de militairen vandaag met een persoonlijke dvd-boodschap een hart onder de riem.

Live-verbinding

Naast een gevarieerd entertainmentprogramma was er een live-verbinding met militairen op onder meer Kandahar Air Field en Nederlandse bases in Uruzgan. Zij werden vanuit de Jaarbeurs toegesproken door de gehele Defensietop, want zowel minister Eimert van Middelkoop, staatssecretaris Jack de Vries, Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm en de operationele commandanten van de 4 krijgsmachtdelen waren aanwezig.

Muziek

Op dit feestelijke evenement ontbrak de muziek natuurlijk niet. De bijna vierduizend aanwezigen lieten zich luid gillend horen toen Jan Smit op het podium stond. Verder genoot het thuisfont volop van artiesten als Nick en Simon, Thomas Berge, Marga Bult, Dominique Vos en Hansen Tomas. De Johan Willem Friso Kapel zorgde ervoor dat ook de militaire muziek een partijtje meeblies tijdens Missie Max.

Dvd’s

De opgenomen kerstgroeten worden op dvd gebrand en voor de feestdagen in de missiegebieden afgeleverd. Omroep Max-directeur Jan Slagter reist binnenkort samen met Hansen Tomas naar Afghanistan om de dvd’s persoonlijk bij een aantal militairen te brengen. Het is voor het tweede achtereenvolgende jaar dat omroep Max en de thuisfrontorganisaties van Defensie deze dag organiseerden.
Provincie:
Tag(s):