dinsdag, 20. oktober 2009 - 14:22

'Groningse studenten zorgen slecht voor gebit'

Groningen

De staat van het gebit onder studenten is zorgelijk te noemen. Dit stelt Michiel Allessie een tandarts, die zich gespecialiseerd heeft in studenten. Studenten lopen te lang met gaatjes door en verzuimen naar controles toe te gaan. Maar liefst 15% van de studenten die Allessie in zijn praktijk in Groningen ziet heeft 10 of meer gaatjes.

Een verklaring voor het feit dat het achterstallig onderhoud aan het gebit bij studenten in Groningen hoger is dan in de praktijk in Amsterdam, kan volgens Allessie te wijden zijn aan de grotere reisafstand die een student in Groningen moet afleggen naar de tandarts in zijn of haar ouderlijke woonplaats.

Tandarts Allesie: "De afstand Groningen - Den haag met de trein bedraagt al snel een kleine 3 uur. Een student gaat soms nog wel op controle bij de eigen tandarts in zijn of haar woonplaats. Echter bij constatering van gaatjes, moet de student al gauw 2 keer terugkomen. Dit breekt de student door de lange reisafstand uiteindelijk op. En van uitstel komt afstel,wat leidt tot nog grotere schade aan het gebit."
Provincie:
Tag(s):