donderdag, 19. november 2009 - 10:53

Groot aantal diefstallen opgelost

Harlingen

Na een aanhouding van een 23-jarige inwoner van Harlingen zijn een groot aantal diefstallen opgelost. De man werd woensdag 28 oktober aangehouden op het Franekereind op verdenking van fietsendiefstal. Tijdens de verhoren bekende de Harlinger 12 diefstallen en vernielingen bij een autowascentrum aan de Almenumerweg.

Bewakingscamera’s registreerden een aantal diefstallen en de beelden werden op www.dadergezocht.nl geplaatst. Tijdens de verhoren verklaarde de man dat hij zichzelf op de beelden had herkend.

Tevens bekende de 23-jarige dat hij bij een verzorgingstehuis aan de Achlumerdijk en bij een fabriek aan de Lidlumerwei in Oosterbierum koper had gestolen. Op het dak van het verzorgingstehuis werd een sigaret aangetroffen. Na onderzoek door de technische recherche bleek dat het aangetroffen DNA-materiaal overeenkomstig was met het DNA van de Harlinger.

Tegen de 23-jarige man is proces-verbaal opgemaakt en hij zal zich dan ook voor de rechter moeten verantwoorden. Omdat de Harlinger nog een aantal boetes had openstaan zit hij nog steeds vast.
Provincie:
Tag(s):