maandag, 2. november 2009 - 21:49

Grootste Flight Simulator-evenement ter wereld bij Aviodrome

Lelystad

In het weekend van 7 en 8 november staat de Aviodrome geheel in het teken van de alsmaar groeiende hobby die ‘Flightsimmen’
—computervliegen- heet. FlightSimfans van over de hele wereld verzamelen zich op deze dagen bij de Aviodrome om de vliegbekwaamheid van elkaar te bekijken.

Flightsimmers en bezoekers van de Aviodrome kunnen in dit weekend terecht voor bijzondere activiteiten: FlightSimdemonstraties, verschillende verkopers van FlightSimartikelen, lezingen en als hoogtepunt het navliegen van de wereldberoemde London-Melbourne Race.

De London-Melbourne Race is misschien wel de bekendste luchtrace die ooit is gehouden. In 1934 daagde de burgemeester van Melbourne, Harold Smith, vliegers van over de hele wereld uit om van Engeland naar Melbourne in Australië te vliegen. Op 7 en 8 november gaat men deze uitdaging nogmaals digitaal aan en zal de race gedurende het hele weekend worden nagevlogen. Fanatiekelingen blijven hiervoor bij de Aviodrome dag en nacht doorvliegen, al zal de race alleen overdag voor het publiek te volgen zijn. Zondagmiddag vindt de virtuele aankomst in Melbourne van de DC-2 ‘Uiver’ plaats. Vanzelfsprekend is dit mee te beleven in de Aviodrome.

Nergens anders in de wereld is een FlightSimevenement van deze omvang te vinden. Zowel binnen- als buitenlandse ‘FlightSimclubs’ zijn aanwezig en brengen de nieuwste apparatuur, games, gadgets en computers met zich mee. Bezoekers die niets van ‘Flightsimmen’ afweten kunnen met al hun vragen terecht bij de vele stands. Er zijn compleet nagebouwde cockpits aanwezig, er worden lezingen gegeven door echte piloten in de Boeing 747 Jumbojet en professionele ‘Flightsimmers’ geven demonstraties. Verder kunnen bezoekers, bedrijven, hobbyisten en verzamelaars ‘FlightSim-spullen’ kopen. Genoeg te doen dus, het FS weekend is een uniek evenement dat voor zowel reguliere bezoekers als professionele ‘Flightsimmers’ veel te bieden heeft. Kijk voor meer informatie op www.fsweekend.com of www.aviodrome.nl.
Provincie:
Tag(s):