donderdag, 17. december 2009 - 20:58

Grootste poort van Emmen kleurrijk aangelicht

Emmen

De gemeente Emmen heeft het bruggebouw van het gemeentehuis in het kader van het China Festival of Lights kleurrijk aangelicht. Het bruggebouw verandert continu van kleur. Iedere dag om 17.00 uur gaat de verlichting aan. Per dag rijden er 24.000 voertuigen onder het bruggebouw van het gemeentehuis door.

Het bruggebouw verandert in alle kleuren van de regenboog. Bovenop het dak van het bruggebouw schijnen twee lichtstralen naar boven. Deze bewegende lichtstralen zijn in de wijde omgeving te zien. Voor o.a. het verkeer op de Hondsrugweg en bezoekers van het China Festival of Lights die over de Traverse naar het Dierenpark lopen is dit een sfeervol gezicht.

Om het China Festival of Lights te promoten zijn 10 Chinese poorten langs invalswegen in de gemeente Emmen geplaatst. Deze poorten zijn geplaatst om inwoners en bezoekers te attenderen op het China Festival of Lights. Het bruggebouw van de gemeente Emmen wordt gezien als de grootste poort die nu dus ook in het teken staat van China Festival of Lights. Het China Festival of Lights is nog tot 10 januari 2010 te bewonderen in Dierenpark Emmen.
Provincie:
Tag(s):