zondag, 22. november 2009 - 9:50

Grote brand in loodsen bij Haarlemmermeerstation

Amsterdam

In een aantal loodsen op een bedrijventerrein achter het Haarlemmermeerstation in Amsterdam is zondag rond 08.40 uur een grote brand uitgebroken. Dit heeft een woordvoerder van de brandweer zondag laten weten.

Ruime afzetting vanwege explosiegevaar
De brand ging gepaard met veel rookwolken. De brandweer was massaal ter plaatse om de brand te bedwingen. Rond de brand was een ruime afzetting gemaakt door de politie vanwege explosies tijdens de brand. Twee loodsen zijn afgebrand, met daarin vuurwerk en een aantal gasflessen. In tegenstelling tot eerdere berichten is er geen munitie bij de brand betrokken geweest.

Brand onder controle
Rond 10.00 uur had de brandweer het vuur onder controle. Het nablussen zal volgens een woordvoerder van de brandweer nog enige tijd in beslag nemen.

Het nabijgelegen tankstation heeft geen risico gelopen. De dikke rookontwikkeling leverde veel hinder op, maar de concentratie van schadelijke stoffen was dermate laag dat ontruiming of evacuatie niet nodig was. De bewoners van de Amstelveense weg, Koninginneweg en Stadionweg kregen het advies om binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden.

Er zijn geen slachtoffers gevallen bij de brand . Wel zijn vier agenten na het ontruimen van het gebied uit voorzorg gecontroleerd op rookinhalatie. Het openbaar vervoer in een groot gedeelte van Amsterdam heeft hinder ondervonden van de brand. Even na 13.00 uur kwam ook het openbaar vervoer weer op gang.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl

Video: Robby Hiel
Provincie:
Tag(s):