zondag, 9. augustus 2009 - 15:20

Grote brand treft saunacomplex in Rosmalen

Rosmalen

Zondagmorgen even voor 09.00 uur is er brand uitgebroken ik saunacomplex De Thermen in Rosmalen. Er woedde een grote uitslaande brand achter in het pand wat gelegen is aan de Hoff van Hollantlaan in diezelfde plaats.

Omdat de sauna nog niet open was voor het publiek waren er nog geen gasten in het complex aanwezig op het moment van het uitbreken van de brand. Rond de klok van 11.00 uur kon het sein brand meester worden gegeven. Vanwege de hevige rookontwikkeling zijn metingen uitgevoerd in de nabije omgeving van het complex.

Volgens de brandweer zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen tijdens de brand. Ook de Nederlandse Spoorwegen zijn gewaarschuwd over de brand omdat het spoorvak Oss – s’Hertogenbosch pal langs het saunacomplex loopt. De treinen hebben tijdelijk met lastgeving gereden.

De gemeente ’s Hertogenbosch heeft een plaatselijke tennisclub verzocht om voorlopig geen mensen op de tennisbaan te laten spelen vanwege de hevige rookontwikkeling. De tennisbaan ligt aan de overzijde van het spoor van het saunacomplex.

Volgens een woordvoerder van de politie is ongeveer een kwart van het saunacomplex verwoest door de brand. Door een goede brandwerende scheiding in het gebouw is de rest van het gebouw bespaard gebleven. De opslag van gevaarlijke stoffen bevond zich gelukkig in een ander gedeelte van het complex. Hiervoor was dus geen enkel gevaar. Over de oorzaak van de brand is vooralsnog niets bekend.
Provincie:
Tag(s):