donderdag, 12. november 2009 - 16:45

Grote brand vrachtauto veroorzaakt verkeershinder A6

Lelystad

Donderdagochtend rond 06.00 uur heeft een brand gevlogen vrachtauto-combinatie op de autosnelweg A6 gezorgd voor enorme verkeershinder. De 41-jarige chauffeur uit Lelystad bleef ongedeerd.

De opstopping duurde ongeveer twee uren en veroorzaakte daarna een grote file. De brandweer rukte uit met voertuigen vanuit Almere en Lelystad en ee schuimblusvoertuig uit Laren om de brand te bestrijden. Politie, KLPD en medewerkers van Rijkswaterstaat hebben geprobeerd om de chaos zo snel mogelijk op te lossen.

De bestuurder van de vrachtauto-combinatie reed op de autosnelweg A6 tussen Lelystad en Almere toen hij verrast werd door een klapband. De vrachtwagenchauffeur vervoerde op dat moment acht personenauto’s en reed in de richting van Almere. Eenmaal op de vluchtstrook geparkeerd constateerde hij dat een gedeelte van zijn combinatie in de brand stond. Door de uitgebroken brand ontstond een file op de weg. De vrachtwagen brandde, samen met vier van de opgeladen auto’s volledig af.

Veel automobilisten kwamen voor langere tijd vast te zitten in de file. Rond 10.30 uur was het meeste oponthoud opgelost en reed het verkeer weer langzaam door. De uitgebrande vrachtauto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.
Provincie:
Tag(s):