zondag, 2. augustus 2009 - 11:48

Grote controle op Snekermeer

Sneek

De politie (politie Fryslân en de Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten) heeft van vrijdag 31 juli op zaterdag 1 augustus 2009 in samenwerking met de Provinciale Waterstaat een alcoholcontrole gehouden in op het Sneekermeer en de Houkesloot en omgeving.

Negen schippers van pleziervaartuigen hadden teveel alcohol gedronken. Tegen hen en in 15 andere gevallen is proces-verbaal opgemaakt.

In totaal zijn 114 schippers gecontroleerd op alcohol. De schippers die teveel hadden gedronken zijn voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau van de Waterpolitie in Sneek.

De controles worden gehouden om het drankgebruik bij schippers tijdens de Sneekweek tegen te gaan en daarmee de veiligheid op het water te verhogen. Op het water is het maximum toegestane alcoholpromillage voor schippers of bestuurders 0,8 promille. Ook bij de pleziervaart, vooral met snelle motorboten, is bekwaam en snel reageren zeer belangrijk.

Daarnaast is 15 keer proces-verbaal opgemaakt voor o.a. varen met een snelle motorboot onder de 18 jaar (4), waterskiën (1), geen gebruik maken van de dodemansknop (2), varen zonder verlichting (1), het ontbreken van de registratie van een snelle motorboot (3), niet tonen registratiebewijs (2), en het bezit van een laserpen (1). Deze is in beslag genomen.

De controle is uitgevoerd van 17.00 tot 02.00 uur, waarbij een groot vaartuig, vijf opvallende speedboten, een onopvallende speedboot en een waterscooter zijn ingezet. Aan de controle namen zo’n 20 medewerkers van politie en Provinciale Waterstaat deel.
Provincie:
Tag(s):