woensdag, 11. november 2009 - 12:13

Grote drugsvangst in Zuid-Limburg

Vaals

Bij diverse invallen op verschillende locaties in Zuid-Limburg hebben het openbaar ministerie en de politie woensdag honderden kilo's harddrugs en de verboden grondstoffen daarvoor, vier vuurwapens en een geldbedrag van circa 18 000 Euro in beslag genomen. Volgens het openbaar ministerie gaat het om één van de grotere vangsten van de laatste jaren in Zuid-Limburg.

Bij een horecabedrijf in Vijlen troffen agenten vanmorgen een in werking zijnd amfetamine-laboratorium aan. In het lab was op dat moment de 48-jarige eigenaar van het pand aanwezig. Hij werd samen met zijn 44-jarige echtgenote aangehouden. In Vaals verrichte de politie een derde aanhouding. Daar werd een 50-jarige vrouw opgepakt omdat zij in haar woning verdovende middelen bleek te hebben.

In totaal zijn bij het onderzoek vandaag negen locaties doorzocht in Vijlen, Landgraaf, Heerlen, Vaals, Maastricht, Beek en Nijmegen. Bij twee accountantsbedrijven werd in het kader van dit onderzoek een deel van de boekhouding in beslag genomen in verband met mogelijke witwaspraktijken.

Het onderzoek is nog in volle gang. Politie en justitie sluiten niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen.
Provincie:
Tag(s):