donderdag, 16. juli 2009 - 20:02

Grote Oever en Eendrachtstraat in Meppel weer open

Meppel

De rioolbuizen zijn geplaatst, de gaten zijn gedicht met zand, de klinkers liggen weer in de straat en de wegafzettingen worden opgeruimd. Daarmee zijn de werkzaamheden aan de Grote Oever en de Eendrachtstraat in Meppel voorlopig weer afgerond. Ook de parkeerplaats van de Swaenenborgh is nu van alle kanten weer goed bereikbaar.

De afgelopen twee maanden is aannemer KWS druk bezig geweest met de rioolreconstructie voor de Grote Oever en de Eendrachtstraat. Na wat opstartproblemen met pompen voor de ontwatering verliepen de werkzaamheden voorspoedig. Het weer werkte goed mee en er waren weinig ondergrondse hindernissen.

Wat er onder de grond ter hoogte van de ING bank wel gevonden werd waren resten van de oude Prinsenschutsluis die hier vanaf circa 1850 heeft gelegen. Deze resten zijn ingemeten en gedocumenteerd door archeologen zodat deze informatie uit ons bodemarchief ook beschikbaar blijft voor toekomstig onderzoek.

De rioolreconstructie de Grote Oever en de Eendrachtstraat is één van de stappen in de Facelift die de gemeente wil geven aan het centrum van Meppel. In september zal begonnen worden met de rioolwerkzaamheden in de Hoofdstraat, Kerkplein en omgeving. Daar wordt gestart met een regenwaterriool in de Weteringdwarsstraat.

Over de werkzaamheden en de voortgang van de andere onderdelen van de Facelift zoals de toekomstige inrichting van de Hoofdstraat en de Grote en Kleine Oever wordt op dinsdag 25 augustus een informatieavond in de Grote Kerk aan het Kerkplein georganiseerd.
Provincie:
Tag(s):