zaterdag, 12. september 2009 - 12:48

Grote politieactie tegen drugsoverlast

Maastricht

De politie heeft gisteravond een grote actie tegen de aanhoudende drugsoverlast op de Scharnerweg in Maastricht en omgeving gehouden.

Rond 22.00 uur vielen speciale eenheden van de politie een café en een belwinkel op de Scharnerweg binnen, waarvan vermoed wordt dat ze een sleutelrol vervullen in de georganiseerde handel in verdovende middelen in Maastricht.

Tijdens de actie werden 12 personen aangehouden. Elf van hen werden in het café gearresteerd en één in de belwinkel. Zes van hen zijn in verzekering gesteld.

Over de identiteit van de verdachten is bekend dat zij een Turkse- en Marokkaanse achtergrond hebben. Er werd een nog onbekende hoeveelheid drugs aangetroffen en een grote hoeveelheid geld.

Ook werd een auto in beslag genomen waarin door een politiehond geld en verdovende middelen werden gevonden. De gemeente onderzoekt op dit moment of er gronden zijn om de panden te sluiten.

Aan deze gecombineerde operatie van bestuur en politie namen een kleine 100 mensen deel. Daaronder bevonden zich ook Belgische, Duitse en Franse agenten en medewerkers van de Koninklijke Marechaussee.

De politie was tot deze grootscheepse actie overgegaan nadat zij een grote hoeveelheid klachten uit de buurt had gekregen over overlast van drugscriminelen en drugsrunners.

De operatie duurde tot ongeveer half twee. Al die tijd was de Scharnerweg- een belangrijke verkeersverbinding - afgesloten voor het verkeer. Tijdens deze afsluiting moest iedereen die in het café zat, binnen blijven en werd iedereen gecontroleerd.
Provincie:
Tag(s):