woensdag, 2. december 2009 - 9:05

Grote rampenoefening Eindhoven

Eindhoven

De Gemeente Eindhoven heeft dinsdagavond in samenwerking met diverse hulpdiensten een grootschalige rampenoefening genaamd "Waterfall"op touw gezet. Deze oefening deed zich voor rond de TONGELREEP.

Er waren diverse scenario's opgesteld waaronder frontale aanrijding met auto op de kop, auto in de sloot met slachtoffer en een stand van GHOR (geneeskundige hulp bij ongevallen en rampen). Het doel van deze grootschalige oefening was het testen van de rampenorganisatie, de coördinatie tussen de verschillende diensten en het verbeteren van de kennis en getraindheid van alle medewerkers. In totaal werkten zo'n 700 medewerkers mee waaronder lotusslachtoffers, acteurs en figuranten die deze oefening realistisch hebben weten te beoefenen.

Naast de politie, brandweer en GHOR beoefende ook de gemeente Eindhoven zelf enkele belangrijke processen van de rampen. Zij oefende op de opvang, verzorging en registratie van de slachtoffers. Er liep een team van voorlichters mee om de pers van de nodige informatie te kunnen voorzien. Deze oefening word iedere 2 jaar gehouden.
Provincie:
Tag(s):