zondag, 22. november 2009 - 10:13

Grote wateroverlast na breuk waterleiding Rotterdam

Rotterdam

Op en rond het Noordplein in Rotterdam-Centrum is zaterdagavond een drinkwaterleiding gesprongen. Een grote wateroverlast was het gevolg.

Ook ontstonden er gaten in het wegdek door het wegzakken van het zand. De brandweer schaalde op naar Middel Hulpverlening en GRIP 1. Tientallen woningen zijn getroffen door het water. De waterleiding werd voor onbekende tijd afgesloten voor de buurt. Bewoners konden op een centraal punt drinkwater halen.

Lekkage verholpen
Zondagochtend om 7.00 uur werd de lekkage aan het Noordplein in Rotterdam opgelost. ‘Alle woningen beschikken sindsdien weer over water’, meldt het waterbedrijf Evides zondag.

Kookadvies
Voor de 44 woningen die vannacht geen water hadden, geldt een preventief kookadvies. Ze hebben hiervoor een kookadvieskaart in de bus gekregen waarop staat zij het water uit voorzorg 3 minuten moeten koken voor consumptie. Er worden maandag en dinsdag watermonsters genomen en woensdag is bekend of het kookadvies wordt opgeheven. Bewoners worden hier persoonlijk over geïnformeerd.

Waterbedrijf Evides is zondagochtend nog bezig met herstelwerkzaamheden van het straatwerk. Naar verwachting is de Rembrandtstraat weer volledig bereikbaar vanaf 10.00 uur en het Noordplein vanaf 13.00 uur. De oorzaak van de lekkage is een spontane leidingbreuk.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):