zondag, 1. november 2009 - 21:33

Haagse wethouder belaagd

Den Haag

Wethouder Marnix Norder van Den Haag is zaterdagmidddag 31 oktober door buurtbewoners belaagd toen hij met een delegatie van juryleden en adviseurs van de Haagse Stadsprijs 'Het vijfde kwartier' in de wijk Wateringseveld bezocht.

De politie hield een 31-jarige Hagenaar aan.

De wethouder bezocht de wijk omdat die genomineerd is voor de Haagse Stadsprijs. Tijdens de buurtwandeling werd Norder door een aantal buurtbewoners, die op dat moment bezig waren met de voorbereiding van een Halloweenfeest, onheus bejegend, belaagd en uiteindelijk door een bewoner mishandeld. De wethouder raakte hierbij niet gewond.
De politie greep direct in en hield in een woning aan het Dallashof vrijwel direct een 31-jarige verdachte aan. De Hagenaar wordt verdacht van mishandeling en belediging. De man is in verzekering gesteld en zit nog vast.

Politie Haaglanden en het Openbaar Ministerie tolereren op geen enkele wijze (verbaal) geweld tegen bestuurders van de stad. Geweld tegen bestuurders is strafverzwarend. Wethouder Norder deed aangifte van mishandeling en belediging. De politie onderzoekt of nog andere buurtbewoners zich aan strafbare feiten hebben schuldig gemaakt.
Provincie:
Tag(s):