vrijdag, 18. september 2009 - 15:37

Handelaar verwaarloost 154 honden

Oisterwijk

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft op 17 september ingegrepen bij een 60-jarige hondenhandelaar in de gemeente Oisterwijk. Dit heeft de LID vrijdag laten weten.

In opdracht van Dienst Regelingen van het ministerie van LNV is er bestuursdwang toegepast en zijn 154 honden, waaronder 78 pups, weggehaald. Het gaat om cocker-spaniels en boomers. De handelaar is een bekende van de inspectiedienst en kreeg al drie keer eerder proces-verbaal.

Twee dode pups aangetroffen
De dieren waren ondergebracht in vijf schuren. De huisvesting was smerig. De water- en voervoorziening voor de honden was slecht. De water- en voerbakken waren sterk vervuild. De honden hadden geen fatsoenlijke ligplekken. Er werden twee pups dood aangetroffen. Twee pups moesten worden geëuthanaseerd.

De dieren zijn ondergebracht bij een opslaghouder. Zij worden nog nader onderzocht door een dierenarts. Naast het bestuursrechterlijke proces, wordt tevens strafrechtelijk proces-verbaal opgemaakt. Alle kosten worden verhaald op de handelaar.
Provincie:
Tag(s):