zondag, 1. februari 2009 - 2:20

Handsgoal Junker bezorgt Vitesse de zege

(Elfvoetbal) Pech in de afronding leek Vitesse van de overwinning af te houden, maar dankzij een uiterst gelukkige handsgoal van Mads Junker pakten de Arnhemmers alsnog drie punten bij Willem II. In de laatste minuut bepaalde Ricky van Wolfswinkel de eindstand op 0-2. Een verdiende overwinning, want Willem II kon in het eigen stadion geen moment indruk maken.

Vitesse mag dan een desastreus seizoen beleven en in de degradatiezone verkeren, de ploeg liet vanaf de aftrap zien totaal geen angst te hebben voor middenmotor Willem II. De bezoekers namen brutaal het initatief en hadden na zeventien minuten al lang en breed op voorsprong moeten staan. Nicky Hofs, Junker en Van Wolfsinkel kregen alledrie riante kansen, maar hielpen die alledrie op knappe wijze om zeep.

Zodoende leek de eer om Vitesse op voorsprong te zetten weggelegd voor Claudemir, die halverwege de eerste helft door Sébastien Sansoni voor de keeper werd gezet. Ook de Braziliaan faalde echter op wonderbaarlijke wijze in de afronding. Gezien de reeks missers is het geen wonder dat de club uit Arnhem in de voorgaande negentien wedstrijden slechts zestienmaal het net wist te vinden.

In het laatste kwartier van de eerste helft deed Willem II een poging om de schertsvertoning van de Arnhemmers te evenaren. Frank Demouge eiste daarbij een opvallende hoofdrol op. De spits was vrijdag nog te geblesseerd om mee te doen aan de training, maar werd desondanks in de basis opgesteld. Dat de topscorer van Willem II nog niet helemaal scherp is bewees hij door tweemaal achter elkaar van dichtbij tegen doelman Piet Velthuizen te schieten.

Hoog in de hemel raakte het geduld van de Godin van het Doelpunt op. Met nog een half uur op de klok besloot ze in te grijpen en Vitesse een goal te gunnen. Een schot van Dalibor Stefanovic werd gekeerd door doelman Mikael Aerts, waarna de bal via de hand van Mads Junker achter de lijn verdween. Niemand in Tilburg had ook maar iets in de gaten, en Junker rende juichend weg.

Die klap kwam Willem II niet meer te boven. De thuisclub had met nog een half uur te gaan ruim de tijd om iets aan de achterstand te doen, maar kon Vitesse geen moment in de problemen brengen. In de allerlaatste seconde maakte Ricky van Wolfswinkel zijn eerdere missers goed door op fraaie wijze 2-0 te scoren.