vrijdag, 17. juli 2009 - 21:22

Haussler wint 13e etappe na lange ontsnapping

Heinrich Haussler heeft de 13e etappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen na een lange ontsnapping in de regen en met gevaarlijke afdalingen. De renner van Cervelo ontsnapt vroeg in de etappe met een aantal renners waaronder Sylvian Chavanel. "Ik hou van de regen," zei de winnaar van vandaag Heinrich Haussler.

Haussler is duidelijk de betere afdaler en na de top van de Platzerwasel neemt hij afstand van Chavanel. Het is dan nog zeker 60km naar de finish. Brice Feillu en Txurruka wagen een sprong richting de koplopers. Chavanel komt de man met de hamer tegen en ziet zowel Feillu als Txurruka voorbijrijden.

In de regen rijdt Haussler in tranen over de finish, gevolgd door Txurruka op ruim vier minuten. Net voor het peleton op bijna zeven minuten rijdt het peleton met de favorieten rijden Feillu en Chavanel over de streep.

Hushovd wordt zesde en pakt daarmee belangrijke punten mee voor het puntenklassement. In de strijd om de bolletjes trui zette Pellozotti zijn trend door van gister. Hij pakte de punten voor Martinez en zal morgen in de rood witte trui mogen starten.

De top 10 van het algemeen klassement blijft ongewijzigd qua tijden ten opzichte van gele truidrager Nocentini. Een aantal renners schuift een plekje op, omdat Levi Leipheimer door een val partij gister niet meer instaat was om op te stappen vanochtend.
Categorie:
Tag(s):