donderdag, 29. oktober 2009 - 16:41

‘Heen en weer op het Hogeland’ dagboek van een forens

Groningen

Op vrijdag 30 oktober overhandigt auteur Roelf Reinders op het Groninger station het eerste exemplaar van ‘Heen en weer op het Hogeland’ aan Anne Hettinga, directeur van Arriva Nederland. Het dagboek begint in de herfst van 2007 als de nieuwe Spurt-trein van Arriva voor grote problemen zorgt. Reizigers klagen over forse vertragingen en immense drukte. Hij zit in treinen die te laat vertrekken, te vroeg vertrekken of helemaal niet vertrekken.

Hij ziet reizigers die er niet meer in kunnen en reizigers die er niet meer uit kunnen. Toch is ‘Heen en weer op het Hogeland’ veel meer dan een klaagzang. Gaandeweg krijgen we —net zoals de auteur— een relatie met medereizigers en maakt de treinellende plaats voor een oprechte belangstelling voor de Hogelandster forens.

Roelf Reinders (Zevenhuizen, 1971) woont op het Groningse Hogeland en werkt bij de gemeente Groningen. In Groningen studeerde hij geschiedenis en journalistiek. Hij werkte onder meer bij de Provinciale Zeeuwse Courant, het Leidsch Dagblad en het Erasmus MC in Rotterdam en hij publiceerde in verschillende tijdschriften. Van 2006 tot en 2008 woonde hij in Uithuizen. Sinds hij ambtenaar is, reist hij met de trein naar z'n werk.
Provincie:
Tag(s):