donderdag, 26. november 2009 - 15:28

Heijmans gaat nieuw pand KMar Schiphol bouwen

Schiphol

Heijmans Utiliteitsbouw en Heijmans dochteronderneming Burgers Ergon installatietechniek gaan de nieuwbouw voor de Koninklijke Marechaussee Schiphol realiseren. Dit heeft het bouwconcern donderdag bekendgemaakt.

Legeringsgebouw en kantoor
Het betreft hier een nieuw kantoor en een nieuw legeringsgebouw voor de huisvesting van dienstdoend personeel van de Koninklijke Marechaussee. Op donderdag 26 november is hierover een overeenkomst getekend tussen Dienst Vastgoed Defensie en Heijmans. De totale waarde van deze opdracht betreft circa 45 miljoen euro.

Berlijnse architect
De opdracht bestaat uit de realisatie van 13.800 m2 BVO kantoorgebouw en 12.700 m2 BVO legeringsgebouw. Het project maakt onderdeel uit van de totaalontwikkeling van de kazerne bij Schiphol. Het bijzondere ontwerp van deze gebouwen, komt van de hand van de Berlijnse architect Zvi Hecker.

Bij dit project zijn meerdere Heijmans partijen betrokken. Naast Heijmans Utiliteitsbouw en Burgers Ergon, wordt ook Heijmans dochter Bestcon bij dit project betrokken voor het leveren van architectonische prefab elementen.

Oplevering begin 2012
De eerste paal van het project zal in februari 2010 worden geslagen. Naar verwachting zal de oplevering in het eerste kwartaal van 2012 plaatsvinden.
Provincie:
Tag(s):