maandag, 24. augustus 2009 - 11:47

Help het door brand getroffen gezin

Kampen

In Kampen start donderdag een inzamelingsactie voor de door brand
getroffen familie in de stad. Het initiatief daarvoor is genomen door ouders waarvan de kinderen op dezelfde scholen zitten als leden van het gezin.

Bij de brand in de woning aan de Veenmos 199 in Kampen kwamen op 19 augustus vier jonge kinderen om het leven. Het gezin Strijker, met elf andere kinderen, is in diepe rouw gedompeld.

De Kamper- en IJsselmuider samenleving is geschokt. ”Voor de ouders is het verlies van vier jonge kinderen verschrikkelijk”, stelt voorzitter Albert-
Jan Regterschot van de stichting Nechama l’Ami, die is opgericht om het gezin financieel te ondersteunen. ”Als ouders van klasgenootjes van de kinderen zijn ook wij diep geraakt.”

De stichting wil voorkomen dat financiële nood in het gezin een extra zorg gaat vormen. ”Niet dat een inzamelingsactie het gemis van vier mensenlevens goedmaakt”, aldus de voorzitter. ”Het gezin komt echter voor hoge kosten te staan. Het heeft nu een tijdelijke verblijfplaats.

Uiteindelijk hebben de andere kinderen en de ouders weer definitief onderdak nodig. Geldzorgen moeten hen daarbij geen parten spelen. Wij hopen dat velen dat met ons vinden en bereid zijn een gift te doen.”

De stichting organiseert vanaf donderdag een huis-aan-huiscollecte in Kampen en IJsselmuiden. Ook is bankrekeningnummer 15.17.40.135 opengesteld voor giften. Kerken in Kampen en IJsselmuiden is gevraagd om een bijdrage.

De stichting is bij het opzetten van de hulpactie belangeloos gesteund door vele instanties, particulieren en bedrijven. Leerlingen van de scholengemeenschap Pieter Zandt in Kampen
gaan de komende dagen met collectelijsten rond in de gemeente Kampen. ”Het is hartverwarmend hoe snel en behulpzaam er is gereageerd”, aldus Regterschot.

De naam van de stichting is Nechama l’Ami dit betekent ”troost voor Mijn volk” in het Hebreeuws. Deze naamgeving is tot stand gekomen op verzoek van de familie. Op www.brandinkampen.nl is meer informatie te vinden over de stichting.
Provincie:
Tag(s):