dinsdag, 15. december 2009 - 12:54

Hereniging aanstaande tussen AZ en Adriaanse

(Elf-Voetbal) Het moet raar lopen, wil Co Adriaanse volgend seizoen volgend seizoen niet de trainer van AZ zijn. Na vijf jaar van avonturen in Portugal, Oekraïne, Saudi-Arabië en Oostenrijk staat de oefenmeester voor een terugkeer naar de Eredivisie.

Op televisie noemde Adriaanse zichzelf dit weekend al een 'topkandidaat' bij AZ. In De Telegraaf doet technisch directeur Marcel Brands daar nog een schepje bovenop. "Ik heb letterlijk tegen hem gezegd: 'je weet hoe wij over je denken. Daar is sinds afgelopen zomer niets in veranderd. Wellicht volgend seizoen.'"

Adriaanse werd door Brands persoonlijk op de hoogte gebracht van het ontslag van Ronald Koeman. Omdat Adriaanse nooit ergens in een lopend seizoen instapt, was een terugkeer nu nog niet aan de orde. Adriaanse wil altijd een volledige voorbereiding draaien, zodat hij een spelersgroep kan kneden naar zijn aanvallende speelstijl.

Overigens belde Brands ook met Louis van Gaal om hem te informeren over het congé van Koeman. Door zijn recente successen bij Bayern München lijkt een terugkeer uitgesloten.

Tussen 2002 en 2005 was Adriaanse al werkzaam in Alkmaar. In die periode kwalificeerde hij zich met AZ in het eerst sinds 22 jaar voor Europees voetbal. AZ strandde pas in de halve finale van de UEFA Cup, na een dramatische uitschakeling door Sporting Lissabon. Adriaanse werd in 2004 uitgeroepen tot Trainer van het Jaar.
Categorie:
Tag(s):