dinsdag, 10. maart 2009 - 23:07

Hiddink en Chelsea houden stand in Turijn

(Elfvoetbal) Guus Hiddink doet met zijn Chelsea nog steeds op alle fronten mee om de prijzen. De Engelsen hielden Juventus in Turijn op 2-2 en plaatsten zich zo voor de kwartfinale.

De Oude Dame begon in eigen huis als sterkste. Logisch, want het waren de Italianen die na de 1-0 nederlaag op Stamford Bridge moesten komen. Dat leidde al binnen twintig minuten tot een goal. Vincenzo Iaquinta zette met een ingenieus hakje een combinatie op met David Trezeguet, die de bal perfect terug gaf. Oog in oog met Petr Cech faalde Iaquinta niet: 1-0.

Chelsea wist dat het door het scoren van een goal een grote kans zou hebben op de kwartfinale, want dan moest Juventus er drie maken. De vreugde was dan ook groot toen Mickaël Essien, nog maar net wedstrijdfit maar meteen voor de leeuwen gegooid door Hiddink, in de blessuretijd van de eerste helft gelijkmaakte. Een schot van Frank Lampard verdween via een Italiaans been tegen de lat en Essien was eerder bij de bal dan de opkrabbelende doelman Gianluigi Buffon, die even daarvoor al een vrije trap van Didier Drogba op - of over? - de lijn had tegengehouden.

In de tweede helft moest Juventus dus komen, maar vond het meerdere malen Cech op haar weg. De doelman had een kwartier voor tijd geen antwoord op de strafschop van Alessandro Del Piero, die mocht aanleggen nadat Juliano Belletti hands had gemaakt. Juve ging op zoek naar de bevrijdende goal, maar kon de missie zeven minuten voor tijd staken. Belletti stoomde op over rechts en had een perfecte voorzet in huis, die door Drogba vakkundig werd binnengewerkt en Hiddink uit zijn dak liet gaan.